För privatpersoner

Under alla år som Lisö El varit verksam har vi gjort väldigt mycket arbete åt privatpersoner. Det har handlat om väldigt varierande arbeten, meritlistan är lång. Vi har ett brett kunskapsområde om villa-och lägenhetsinstallationer och kan hjälpa till med alla förekommande el-, tele- och datainstallationer samt värme- och kylinstallationer. Vi hjälper till med allt från idé till färdig installation. Vi gör ritningar, planerar både tekniskt och ekonomiskt, levererar och installerar.

Exempel på arbete vi kan utföra:

–          Nybyggnation villa och radhus/lägenhet

–          Renovering villa och radhus/lägenhet

–          Renovering kök

–          Renovering badrum

–          LED anpassningar och installationer

–          Belysningsstyrningar

–          Vattenpumpar & frostskydd

–          Värmegolv

–          Värmepumpar

–          Water Box

–          Energioptimering

Nybyggnation och renoveringar

Vi ger kunden tillgång till vår kunskap och erfarenhet och hjälper till med allt som projektet kräver. Vi sköter även kontakten med elleverantörer och ordnar med nyanslutningar eller flytt av befintliga anslutningar.

LED installationer                               

Vi installerar LED belysning från Ledteknik som ligger i framkant av utvecklingen när det gäller LED belysning. Vi kan LED anpassa er gamla halogenbelysning och t.o.m. återanvända de befintliga armaturerna i de flesta fall. Ekonomiskt sett när man jämför en standard LED-spotlight mot en halogenspotlight så tjänar ni in kostnaden för LED- armaturen när ni skulle ha bytt ut halogenlampan första gången samt att energiförbrukningen sjunker med upp till 95%. Mindre energiförbrukning ger inte bara bättre ekonomi, det ger en miljövänligare installation också.

Vi använder oss av moduluppbyggda LED ljuskällor som saknar drivare. Detta innebär att vi kan driva fler spotlights på samma drivare och skulle drivaren gå sönder så behöver inga LED moduler bytas ut, endast drivaren. Alla LED armaturer är dimmringsbara med olika alternativ för dimmertyp.

Belysningsstyrningar

Vi installerar de flesta tänkbara styrningar och automation för belysning. Vi kan hjälpa till med att planera önskad funktion med så enkla medel som möjligt men ändå bibehålla kvaliteten. Vi gör även avancerade styrsystem som ”smarta hus”. ELKO Living programmerar vi själva men vid KNX (EIB) installationer köper vi in projektering och programeringstjänsten.

 

Vattenpumpar & frostskydd

Vi utför service och underhåll på mindre pumpanläggningar, t.ex. en villa med egen brunn. Vi installerar även värmekabel för frostskydd och frostvakter. Vi gör även automationsanläggningar för värmekabelstyrning för optimerad energiförbrukning.

Värmegolv

Alla våra installatörer är certifierade T2 Golvvärme installatörer. Detta innebär att vi lämnar våra kunder en 20 års totalgaranti på golvvärmekabel samt 12 år på termostater. Vi dimensionerar, levererar och installerar alla typer av värmegolv. Vanligt förekommande arbete är t.ex. förläggning av golvvärme under klinkersgolv eller vid ingjutning.

Värmepumpar

Vi är certifierade Daikin installatörer och installerar Daikins värmepumpar som är bland de världsledande inom tillverkning och utveckling av värmepumpar. Vi installerar både luft-luft och luft-vatten värmepumpar. Vi har valt att endast installera Daikins produkter för att hålla högsta kvalitet. Daikin lämnar 5 års totalgaranti på värmepumpen och ytterligare 3 års garanti på kompressorn.

Skansen-Jonas, värmepump

Med en värmepump kan vi sänka uppvärmningskostnaderna upp till 70%. Daikins luft-luft värmepumpar finns både som vägg- och golvmodell i olika utföranden och storlekar för att passa alla förhållanden. Kontakta oss för kostnadsförslag.

Waterbox

Vi installerar värmeväxlare som genom en vanlig luft-luft värmepump värmer vatten. Detta ger oss stora möjligheter att med er befintliga eller nya värmepump ansluta anläggningar som är vattenburna, t.ex. golvvärme, konvektorer eller en varmvattenberedare.

Detta blir ett alternativ till en luft-vatten värmepump som är billigare i inköp samt att man kan använda pumpen för kyla under de varma månaderna.

Perfekt för sommarstugan och den lilla villan. Kontakta oss för förslag.

Energioptimering

Vi gör hembesök och tittar över ert befintliga värmesystem eller en belysningsinstallation och tar tillsammans med kunden fram förslag på förbättringar och lösningar för att optimera energiförbrukningen. Vi kan också hjälpa till att planera energisnåla lösningar vid nybyggnation av t.ex. en villa.

En genomtänkt och kvalitativ energiförbrukning sänker kostnaderna och ger samtidigt en miljövänlig installation.

TV LED spotlights